lauantai 19. syyskuuta 2015

Signora Delizia - italialaisia herkkuja Katajanokalla


Katajanokalla, Tove Janssonin puiston laidalla, on kivijalassa Signora Delizia -niminen italialainen kahvila ja herkkupuolti. Päädyin sinne kulmilla asuvan ystäväni kanssa. Kävimme naapurihuoneiston pop up -galleriassa Helsinki Design Weekillä taidenäyttelyn avajaisissa, ja hän alusi sen jälkeen näyttää minulle kahvilan, josta saa "kaupungin parhaan espresson".
Kahvin parhautta en valitettavasti voi taata, koska kahvia juomattomana en saattanut makutestaajaksi ryhtyä. On siis luotettava vuosia ympäri maailmaa asuneen ystäväni sanaan. Sen sijaan ihastelin kahvilan sisustusta ja italialaisia herkkuja notkuvia hyllyjä. Sieltä saa kaikkea sitä, mitä italialaiseen keittiöön tarvitsisi.

Siinä pohdiskelimme, kuinka isojen ketjumarkettien sijaan pitäisi käydä edes silloin tällöin ostoksilla juuri tällaisissa paikoissa. Ruoan ostaminenkin voisi olla jotain muuta kuin kärryjen kanssa jättihalleissa törmäilyä. Jos ostosten lomassa voisi vielä siemailla vähän kahvia, ehkä ottaa jonkin pienen voimaannuttavan herkun, ei kauppareissukaan tuntuisi pakolliselta pahalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti