lauantai 10. elokuuta 2013

Kallion vanha helmi

Kallion keskellä, Karhupuiston kyljessä on Kallion kirjasto. Mahtava kivirakennus on Porthaninkadun, Flemarin ja Viidennen linjan vilkkaassa risteyksessä, ja niinpä sinne tulee poikettua joskus ihan vain huvikseen ohikulkumatkalla. Kolmosen ratikkakin pysähtyy melkein ovelle (kunhan taas kiskoremonttien jälkeen pääsee ajamaan omaa linjaansa). 


Olen aina pitänyt vanhoista kirjastorakennuksista, koska niissä on mielestäni jotain kirjallisuudelle sopivaa historiaa ja arvokkuutta - tunnelmaa. Kallion kirjasto muistuttaa minusta kovasti Turun vanhaa pääkirjastoa, joka ennen oli suosikkipaikkani.


Heti kirjaston sisäänkäynniltä alkavalle käytävälle on kerätty kiinnostavia kirjoja lukuhoukutuksiksi. Peremmältä löytyy hyvä elokuvakokoelma, lehtisali ja nurkkaus, jossa saa käydä lukemassa nurkkaukseen koottuja suosikkikirjoja. Elokuun alun kuumana päivänä kirjastossa oli melkein autiota, mutta kun syksy koittaa, vilinä täyttää taas alakerran.


Parasta kirjastossa on kolmannen kerroksen lastenosasto. Käymme siellä usein ja viivymme joskus pitkäänkin, koska siellä on viihtyisää, hiljaista ja kodikasta.


Lastenkirjastossa on mukavia lojumispaikkoja ja pöytä, jonka ääressä voi vaikkapa pelata lautapelejä tai piirrellä.


Poikani viihtyy parhaiten pelihyllyn ääressä ja musiikkikolossa kuuntelemassa lastenlevyjä. Toiseen musiikkinurkkaan oli tällä kertaa koottu elokuvamusiikkia aikuisempaan makuun (vieressä on kirjaston musaosasto).


Lastenosastolla on ajateltu muksuja myös lainaamisessa: lainausautomaatti on niin matalalla, että metrinenkin pystyy itse harjoittelemaan lainaamista. Lainaaminen onkin poikani suosikkijuttuja kirjastossa.Kallion kirjasto on oiva paikka kasvattaa lapsista kirjastonkäyttäjiä, koska lastenkirjasto on houkutteleva ja sinne on helppo tulla. Kirjastossa järjestetään myös ohjelmaa kaikenikäisille lapsille, ja monet lapset tulevat sinne koulun jälkeen viettämään aikaa. Toivottavasti he tietokoneiden lisäksi oppivat siellä tarttumaan myös kirjaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti